Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Qatar

De overheid in Qatar neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Qatar.

Update: 5 mei 2020, 15:00

Wat is de actuele situatie in Qatar?

De Qatarese overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er is op 16 maart een algemeen inreisverbod afgekondigd voor alle vluchten naar Qatar.

Vluchten vanuit Qatar zijn nog mogelijk. Houd wel rekening met reisbeperkingen in het land van bestemming. Transit- en cargovluchten blijven voorlopig volgens schema vliegen, maar zijn ook afhankelijk van eventuele reisbeperkingen in het land van bestemming.

Ik ben nu in Qatar of maak een tussenstop in Qatar. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Nederlanders kunnen vooralsnog vanuit Qatar naar Nederland reizen. Dit geldt ook voor Nederlanders die via een tussenstop in Qatar naar Nederland reizen. Neemt u voor de mogelijkheden contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij.

Ik woon in Qatar, kan ik daar nog terug naar toe?

Personen met een andere dan de Qatarese nationaliteit worden Qatar niet binnengelaten sinds 16 maart. Er is geen uitzondering voor Nederlanders met een geldige Qatarese verblijfsvergunning.

Gaat er nog vliegverkeer naar Qatar?

Vanaf 16 maart worden er geen inkomende vluchten toegestaan. Neemt u voor de zekerheid altijd contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij.

Ik heb een ticket geboekt naar Qatar. Kan ik nog afreizen?

U kunt vanaf 16 maart niet meer van Nederland reizen naar Qatar. Neemt u voor de zekerheid altijd contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Qatar wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Kijk ook op de veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.