Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Nepal

De overheid in Nepal neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Nepal.

Update: 25 mei 2020, 17:00 (IST)

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in Nepal en zoekt u hulp? Registreer u direct op de volgende twee plaatsen:

1. Registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/, u kiest dan de tweede optie “Aanmelden + registratie bij ambassade.

2. Registreren bij de Nederlandse ambassade in India (ook voor Nepal): stuur een email met de volgende gegevens aan nde-ca@minbuza.nl

  • Naam en voornaam, zoals vermeld in uw paspoort:
  • Geslacht:
  • Paspoort nummer en nationaliteit:
  • Geboortedatum:
  • Telefoonnummer: (inclusief landnummer +31 of +91)
  • Email adres:
  • Staat (provincie) en verblijfadres in Nepal:  (staat in Nepal ) (Plaats en adres in nepal)

Wij kunnen u dan zo snel mogelijk informeren over eventuele ingelaste vluchten en andere belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot uw mogelijke terugreis naar Nederland.

Als u zich al bij de ambassade en via https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/  heeft geregistreerd, hoeft u de gegevens niet opnieuw te sturen. Vergeet echter niet om uw aankomst in Nederland of uw gewijzigde situatie door te geven aan nde-ca@minbuza.nl.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de actuele situatie in Nepal?

De Nepalese regering heeft een nationale 'lockdown' aangekondigd vanaf 24 maart tot 2 juni 2020. Alle internationale vluchten zijn uitgesteld tot 15 juni 2020. Op de website van het ‘ ‘Ministry of Home Affairs'- Department of Immigration vindt u de details van de maatregelen.

Ik ben tijdelijk in Nepal. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

De Nepalese regering heeft luchtvaartmaatschappijen verboden om passagiers in Nepal te laten landen. Hierdoor vallen vliegmogelijkheden van Nepal naar andere landen ook uit. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA)

Ik woon in Nepal. Kan ik vanuit het buitenland terug naar Nepal?

De Nepalese regering heeft bepaald dat luchtvaartmaatschappijen geen passagiers laten landen in Nepal. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA)

Mijn Nepalese visum verloopt binnenkort, is dat een probleem?

Als uw Nepal visum (binnenkort) verloopt bezoek dan de Nepal Immigration website voor instructies met betrekking tot verlenging: http://www.nepalimmigration.gov.np/

Ik ben ziek en heb medicijnen nodig? Wat moet ik doen?

Als u zich onwel voelt of u heeft medicijnen nodig, dient u naar de dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis te gaan.

Belangrijke informatie en nuttige links

Heeft u vragen over de gevolgen van het coronavirus voor uw reisplannen? https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gevolgen-coronavirus-voor-reisplannen

Volg de actuele maatregelen van de Nepalese autoriteiten: http://www.nepalimmigration.gov.np/

Lees hier de veel gestelde vragen over de reisadviezen: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronavirus

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken en/of Bijzondere Bijstand Buitenland  zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Hoe kunt u zich afmelden voor Bijzondere Bijstand Buitenland? Bel hiervoor naar 024 7247 247 (of +31 247 247 247 vanuit het buitenland). U kunt zich niet zelf via de website afmelden voor de dienstverlening van Bijzondere Bijstand Buitenland.

Voor de Informatieservice kunt u zich wel zelf uitschrijven.

Kijk ook op de veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.