Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Maldiven

De overheid van de Maldiven neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor de Maldiven.

Update: 1 mei 2020, 20:45

Wat is de actuele situatie in de Maldiven?

Het reisadvies voor de Maldiven is 'oranje'. De lokale overheid neemt verregaande maatregelen die het openbare leven ontwrichten en er is een inreisverbod. Ook gaan er geen vluchten meer van de Maldiven naar andere landen. Er is besloten om vanaf 27 maart tijdelijk de afgifte van visa on arrival op te schorten. Vanaf 20 april geldt er een avondklok in de Maldiven. Volg voor de laatste updates hiervoor het lokale nieuws.

Ik ben nu in de Maldiven of maak een tussenstop in de Maldiven. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er is momenteel geen vliegverkeer meer vanaf de Maldiven. Houdt u voor eventuele vluchten onze facebookpagina in de gaten.

Ik woon in de Maldiven. Kan ik nog terugreizen?

Er geldt een inreisverbod. Een uitzondering geldt voor personen met de Maldiven Nationaliteit of buitenlanders die getrouwd zijn met iemand met de Maldiven Nationaliteit. Deze personen worden na aankomst door de overheid 14 dagen in quarantaine geplaatst in de daarvoor bestemde centra.

Is er nog vliegverkeer naar de Maldiven?

Er geldt een inreisverbod. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in de Maldiven wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken en/of Bijzondere Bijstand Buitenland  zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Hoe kunt u zich afmelden voor Bijzondere Bijstand Buitenland? Bel hiervoor naar 024 7247 247 (of +31 247 247 247 vanuit het buitenland). U kunt zich niet zelf via de website afmelden voor de dienstverlening van Bijzondere Bijstand Buitenland.

Voor de Informatieservice kunt u zich wel zelf uitschrijven.

Kijk ook op de veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.