Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Botswana

De overheid in Botswana neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Botswana.

Update: 1 mei 2020, 20:10

Wat is de actuele situatie in Botswana?

Botswanen mogen (nog) binnenlands reizen, maar niet-essentiële reizen worden ontmoedigd. Alle grenzen en luchthavens zijn tot nadere informatie gesloten voor personen vervoer (vrachtvervoer vindt nog wel plaats)

Ik ben nu in Botswana of maak een tussenstop in Johannesburg kan ik nog wel terug naar Nederland?

Zuid Afrika bevindt zich in lockdown. Alle grenzen en luchthavens zijn in ieder geval tot 16 april gesloten. Er vertrekken tot nadere datum geen internationale lijnvluchten meer vanuit Botswana.

Ik woon in Botswana. Kan ik daar nog terug naar toe?

Nee op dit moment niet. Alle grenzen zijn gesloten voor personen vervoer (vrachvervoer vindt nog wel plaats) en ook die van omringende landen.

Gaat er nog vliegverkeer naar Johannesburg, Kaapstad, Addis en Windhoek?

Alle luchthavens zijn gesloten voor personenvervoer.

Meest actuele wijzigingen voor spoedupdate.

FB pagina Botswaanse regering "BWgovernment", KLM en andere websites van luchtvaartmaatschappijen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

de website b ijzonderebijstandbuitenland.nl is bedoeld om Nederlanders die in het buitenland gestrand zijn vanwege de coronacrisis te helpen en naar huis te krijgen. Zie eerste vraag en antwoord bovenaan deze pagina.

Alle Nederlanders in Botswana wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Door u aan te melden voor de informatieservice krijgt u een e-mail bij een aanpassing van het reisadvies, krijgt u sms bij een (dreigende) crisis, weet dat ambassade dat u in het land bent en kan u extra informatie ontvangen van de ambassade, bijvoorbeeld over consulaire dienstverlening.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken en/of Bijzondere Bijstand Buitenland  zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Hoe kunt u zich afmelden voor Bijzondere Bijstand Buitenland? Bel hiervoor naar 024 7247 247 (of +31 247 247 247 vanuit het buitenland). U kunt zich niet zelf via de website afmelden voor de dienstverlening van Bijzondere Bijstand Buitenland.

Voor de Informatieservice kunt u zich wel zelf uitschrijven.

Kijk ook op de veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.