Verplaatsing binnen Frankrijk

In heel Frankrijk geldt dat vanaf 17 maart 2020 burgers wordt gevraagd thuis te blijven, behalve voor boodschappen, artsenbezoek, mantelzorg of werk dat niet thuis gedaan kan worden. Scholen en alle niet-essentiële plaatsen en winkels zijn dicht, behalve levensmiddelenwinkels, apotheken, benzinestations, etc.

Reizigers met een geldige reden die in Frankrijk reizen moeten het formulier attestation de déplacement dérogatoire (verklaring reden tot verplaatsing, hieronder te downloaden) invullen (of overschrijven) en daarin de reden van de reis aangeven (4e hokje aankruisen - déplacements pour motif familial impérieux - en handmatig toevoegen: retour aux Pays-Bas).

In Frankrijk werkende Nederlanders die niet thuis kunnen werken maar moeten reizen naar hun werk(plek), zijn verplicht een verklaring van hun werkgever (justificatif de déplacement professionnel) bij zich te hebben.

Meer informatie over het coronavirus in Frankrijk op de website van de Franse regering en de website van het Franse ministerie van Binnenlandse zaken.