Stage bij de Nederlandse ambassade in Bogotá – Politieke Afdeling

De Nederlandse Ambassade te Bogotá, Colombia is op zoek naar een stagiair(e) op de Politieke Afdeling van 17 februari 2020 tot en met 14 augustus 2020.

Werkomgeving

De Nederlandse ambassade te Bogotá vertegenwoordigt, bevordert en beschermt de belangen van de Nederlandse regering en die van Nederlanders die in Colombia verblijven. De politieke afdeling van de ambassade onderhoudt contacten met de Colombiaanse regering en met het maatschappelijk middenveld. Nederland levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en bevorderen van de mensenrechten in Colombia en ondersteunt de Colombiaanse regering in haar streven te komen tot duurzame vrede in het land. De politieke afdeling rapporteert over politieke ontwikkelingen en ondersteunt projecten op het gebied van mensenrechten, publieksdiplomatie en cultuur. Vanwege de nabijheid van de Caribische rijksdelen, speelt ook de behartiging van de belangen van Aruba, Curaçao en Sint Maarten een belangrijke rol op deze ambassade.

Stageomschrijving

De Nederlandse ambassade te Bogotá biedt de mogelijkheid om stage te lopen op de Politieke Afdeling. Het betreft een meeloopstage vanaf 17 februari 2020 voor een periode van zes maanden. Als stagiair(e) draai je mee als een belangrijk onderdeel van de afdeling. In de praktijk werk je ongeveer de helft van de tijd aan politieke en mensenrechten-gerelateerde onderwerpen. De rest van de tijd help je mee met het organiseren van culturele evenementen, het uitvoeren van onze communicatiestrategie en het promoten van Nederlands universitair onderwijs in Colombia. Naast het assisteren van de Eerste Secretaris Politieke Zaken, de lokale senior beleidsmedewerker Politieke Zaken en de lokale senior beleidsmedewerker Pers, Cultuur en Onderwijs wordt er van de stagiair(e) ook verwacht dat hij of zij in een complexe context zelfstandig kan functioneren. Eventueel is er ruimte voor het uitvoeren van een eigen stageonderzoek.

Voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Ondersteunen van de Eerste Secretaris en de lokale senior beleidsmedewerker Politieke Zaken bij het selecteren, beoordelen en beheren van mensenrechtenprojecten;
 • Ondersteunen van de senior beleidsmedewerker Pers, Cultuur en Onderwijs bij het selecteren, beoordelen en beheren van culturele projecten;
 • Helpen opzetten en uitvoeren van activiteiten op het gebied van publieksdiplomatie en cultuur;
 • Monitoren van de media op berichtgeving omtrent de uitvoering van het vredesakkoord, mensenrechten, goed bestuur, regionale ontwikkelingen etc.;
 • Assisteren bij de politieke rapportage van de ambassade;
 • Bijwonen van bijeenkomsten op het gebied van politiek, mensenrechten, pers en cultuur;
 • Het dagelijks en actief bijhouden van de sociale media van de ambassade (Facebook en Twitter).

Profiel van de stagiair(e)

 • Gemotiveerde WO student met een relevante afgeronde Bacheloropleiding;
 • Affiniteit met politieke aangelegenheden, waaronder vredesopbouw en mensenrechten;
 • Affiniteit met kunst en cultuur;
 • Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Goede beheersing van de Spaanse taal in woord en geschrift (minimaal B1, liefst B2 of hoger);
 • Affiniteit met social media en websitebeheer;
 • Bereid om logistieke hand- en spandiensten te verrichten;
 • Kerneigenschappen: enthousiast, zelfstandig, ondernemend en flexibel;
 • Stagiair(e) beschikt over de Nederlandse nationaliteit en studeert momenteel aan een erkende onderwijsinstelling.

Wat bieden wij

De ambassade biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met enthousiaste, betrokken collega’s en zeer afwisselende werkzaamheden. De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse activiteiten waardoor inzicht wordt verkregen in de rol van beleidsmedewerker op een ambassade.

Voorwaarden en vergoedingen

Conform het stagereglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt als voorwaarde gesteld dat je gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een (Nederlandse) hoger onderwijsinstelling of dat je als student met de Nederlandse nationaliteit staat ingeschreven aan een buitenlandse hoger onderwijsinstelling. Meer informatie kun je vinden bij de algemene voorwaarden en vergodingen op deze site: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/stages-bij-buitenlandse-zaken

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 1 december 2019 een motivatiebrief en CV opsturen naar bog-pcz@minbuza.nl t.a.v. Thys Hoekman. Daarnaast vragen wij sollicitanten om een fragment van een academisch essay te sturen (maximaal 2 A4’tjes). Dit fragment dient te worden bijgevoegd bij de sollicitatie. De documenten mogen worden aangeleverd in het Nederlands, Engels of Spaans.

Wij streven er naar om de kandidaten uiterlijk 16 december 2019 uitsluitsel te geven. Voor meer informatie kun je de website van de ambassade bezoeken of per e-mail contact opnemen met de huidige stagiaire Stella: stella.korstanje@minbuza.nl.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.