UPDATE COVID-19 status Malediven

Graag informeren wij u over een wijzing in de COVID-19 status van de Malediven. De Malediven zijn niet langer een ‘zeer hoog risico’ land maar een ‘hoog risico’ land.

Beste Nederlanders,

Graag informeren wij u over een wijzing in de COVID-19 status van de Malediven. De Malediven zijn niet langer een ‘zeer hoog risico’ land maar een ‘hoog risico’ land. Dit houdt in dat als u na aankomst in Nederland niet in quarantaine hoeft en dus ook geen quarantaine verklaring hoeft in te vullen als u naar Nederland reist. U moet wel kunnen aantonen dat u volledig gevaccineerd bent (minimaal twee weken geleden) of een negatieve test uitslag PCR (genomen binnen 48 uur van vertrek) Antigen (genomen binnen 24 uur van vertrek) heeft. Het reisadvies voor reizen naar de Maldiven blijft oranje. Dit betekent dat de Nederlandse overheid adviseert alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is.

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry/from-outside-the-eu

Heeft u vragen hierover dan kunt u ons bereiken via col-ca@minbuza.nl

Met vriendelijke groet,
De Nederlandse ambassade in Sri Lanka