Business Day Italy 2021

Op 12 mei jl. vond de virtuele Business Day Italy plaats, met meer dan 150 deelnemers. De Business Day vormde een introductie tot de Italiaanse markt en de potentiële kansen hierop. Sprekers van zo’n 20 Nederlandse bedrijven reeds actief op de Italiaanse markt deelden hun do’s & don’ts.

Italie en Nederland hebben reeds uitstekende handelsrelaties. Italië biedt veel kansen, ook met het oog op de Italiaanse investeringsplannen met de financiële middelen uit het EU-herstelplan (NextGenerationEU). Tevens werden de activiteiten door de Nederlandse ambassade te Rome en het Consulaat-generaal te Milaan ter ondersteuning van Nederlandse bedrijven toegelicht.

Naast een plenaire openingssessie, kwamen in vier deelsessies de thema’s Circular Cities, E-commerce, Healthy Ageing, Water & Bio Economy aan bod. Experts presenteerden hierbij de marktstudies van de Nederlandse ambassade te Rome en het Consulaat-generaal te Milaan in deze sectoren. Hieruit kwamen interessante kansen naar voren, ook gezien de enorme sprong van Italie op gebied van digitalisering en de groene economie sinds de uitbraak van COVID vorig jaar. De sessies Circular Cities en Water & Bio Economy vormden een mooie follow-up up op de virtuele handelsmissie afgelopen november. De sectoren E-commerce en Healthy Ageing waren onlangs door de Nederlandse ambassade te Rome en het Consulaat-generaal te Milaan tot nieuwe prioriteiten bestempeld.

Risico’s kwamen eveneens aan bod, bijvoorbeeld de stroperige Italiaanse bureaucratie en de complexe Italiaanse aanbestedingsprocedures. Het handboek ‘Public Procurement’, dat de Nederlandse ambassade te Rome en het Consulaat-generaal te Milaan binnenkort zullen presenteren, en de maatregelen aangekondigd in het Italiaanse herstelplan zullen bedrijven hierbij moeten helpen. 
Bij zaken doen in Italië is het van belang een goede Italiaanse partner te vinden, bij voorkeur Italiaanse taalvaardigheden op te doen en te investeren in de goede persoonlijke relaties. Over het algemeen is geen sprake van snelle deals, maar van processen van lange adem.

Heb je ons webinar Business Day Italy 2021 gemist? Maar je wil toch graag alles weten over succesvol zakendoen met Italië. Je bent geïnteresseerd in de sectoren en thema’s #Ecommerce, #HealthyAgeing, #CircularCities, #water en #Bioeconomy?
Geen probleem!

Klik op de links hieronder om de sessies terug te kijken
➡️ Zaken doen in Italië

➡️Circular Cities

➡️ E-Commerce: "Ride the e-commerce wave in Italy!"

➡️ Healthy Ageing

➡️Water & bio economy

 

BDI 2021