Paspoort of ID-kaart aanvragen in Hamilton op 17 juni 2021

Het consulaire team van de Nederlandse ambassade in Wellington bezoekt Hamilton op 17 juni 2021. U kunt op die dagen op afspraak een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen. U kunt ook uw DigiD-activeringscode ophalen. Het consulaire team organiseert na afloop ook een informatie avond, waarvoor u zich kunt aanmelden, waar we informatie geven over het Nederlandse nationaliteitsrecht, dubbele nationaliteit, uw DigiD en meer.

Afspraak maken

Paspoort en ID-kaart

  • Maak een afspraak via het online afsprakensysteem.
  • Kies de categorie 'Paspoort – ID-kaart in Hamilton'.
  • Maak voor elke persoon een aparte afspraak.

Krijgt u in het afsprakensysteem de melding 'geen tijdstip beschikbaar'? Dan is het maximum aantal afspraken bereikt.

Houd er rekening mee dat uw nieuwe ID-kaart niet per post wordt verstuurd. U haalt uw nieuwe ID-kaart op bij de ambassade in Wellington.

DigiD-activeringscode

U kunt uw DigiD-activeringscode zonder afspraak ophalen tussen 12.00 en 15.00 uur.

Benodigde documenten

Paspoort en ID-kaart

Maak voor elke persoon een persoonlijke checklist via de pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen als u in Nieuw Zeeland woont. U leest dan welke documenten u moet meenemen naar de afspraak.

DigiD-activeringscode

Vraag eerst DigiD aan via DigiD.nl. U ontvangt dan een baliecode per e-mail en sms. Met deze code haalt u uw DigiD-activeringscode op. Lees meer over het aanvragen van DigiD op de pagina Hoe vraag ik DigiD aan vanuit het buitenland.

Betaling

U betaalt uw paspoort of ID-kaart ter plekke. Dit kan met Eftpos, Mastercard of Visa. De prijzen van paspoorten en ID-kaarten kunt u bekijken in het overzicht van de consulaire tarieven in Nieuw Zeeland.

Pasfoto's

De pasfoto in een paspoort of ID-kaart moet voldoen aan een aantal eisen. Lees meer over deze eisen en waar u de pasfoto kunt laten maken.

In Hamilton adviseren we de volgende fotografen:

Lindalephotos

of

Imageland

Informatieavond

Heeft u vragen over het Nederlandse nationaliteitsrecht, dubbele nationaliteit, en de 10 jaar termijn? Of heeft u onduidelijkheden over de paspoortaanvraagprocedure, uw DigiD of Loket Buitenland? Het consulaire team organiseert donderdag 17 juni van 17.00 tot 18.30 een informatie avond in Hamilton waar we deze vragen en meer zullen beantwoorden.

Schrijf u in voor de informatieavond. Inschrijven is essentieel, want de informatie avond begint met een lichte versnapering.

Locatie

De consulaire sessie en de informatie avond vinden plaats te:

Zenders Café & Venue

439 Ruakura Rd

Newstead, Hamilton