Berichtgeving verlopen social visit pass in Maleisië

Zoals eerder vermeld, vereist de Maleisische Immigratie dat mensen met een verlopen social visit pass Maleisië uiterlijk op 21 april 2021 hebben verlaten. Tot 22 april was het hebben van een special pass hierbij geen vereiste.

Immigratie heeft aangekondigd, dat met ingang van 22 april, buitenlanders met een verlopen social visit pass wél een special pass nodig hebben voor de tijd die zij in Maleisië verblijven, in afwachting van hun terugvlucht.

Om de special pass aan te vragen, moet u naar het Immigratiekantoor gaan. Hieraan voorafgaand moet een afspraak gemaakt worden via het online afspraaksysteem (http://sto.imi.gov.my/e-temujanji/home.php).

Voor uw afspraak heeft u de volgende documenten nodig: supporting letter van de ambassade, vliegticket, bewijs van financiële middelen om uw verlengde verblijf te bekostigen en uw laatste verblijfadres in Maleisië. Indien uw aanvraag incompleet is, kan uw aanvraag niet verwerkt worden. De kosten van de special pass bedragen 100 RM.

Indien u in de afgelopen weken al een verlenging heeft aangevraagd en gekregen dan beschikt u al over een special pass. U hoeft dan niet opnieuw naar de Immigratiedienst.

Indien u niet aan de voorwaarden voldoet die nodig zijn om een special pass te krijgen, dient u zichzelf aan te geven bij een Immigratiekantoor. U moet daar een vliegticket voor de terugreis kunnen overleggen en ontvangt een boete van 30 RM per dag, voor elke dag vanaf 22 april, dat u in Maleisië verblijft. U kunt daarna alsnog het land uit.

Houd er rekening mee dat de regels om Nederland in te reizen, zoals het vertonen van een negatieve PCR-test voor vertrek, nog steeds van toepassing zijn.

Lees voor het boeken van uw vliegticket eerst onderstaande informatie:
Checklist: inreizen in Nederland 
Naar Nederland reizen vanuit een land buiten de EU