Berichtgeving verlopen social visit pass in Maleisië

Gisteren hebben wij vanuit Immigratie officieel bericht ontvangen dat de richtlijn van Immigratie – om pas 14 dagen na einde MCO Maleisië te hoeven verlaten- is aangepast. Mensen met een verlopen social visit pass dienen Maleisië vóór uiterlijk 21 april 2021 te verlaten. Dit is van toepassing wanneer uw social visit pass op of na 1 januari 2020 is verlopen. Er is in dit geval geen special pass nodig om het land te verlaten. Wel moet bij aankomst op het vliegveld bij Immigratie een formulier ingevuld worden. Wanneer u Maleisië vanwege (zwaarwegende) redenen niet kunt verlaten dient u de ambassade te verzoeken een supporting letter op te stellen. U moet dan wel bij Immigratie kunnen aantonen dat u onderdak heeft en de financiële middelen om uw verlengde verblijf te bekostigen.

Houd er rekening mee dat de regels om Nederland in te reizen, zoals het vertonen van een negatieve PCR-test voor vertrek, nog steeds van toepassing zijn.

Lees voor het boeken van uw vliegticket eerst onderstaande informatie:

Checklist: inreizen in Nederland

Naar Nederland reizen vanuit een land buiten de EU