Verplicht covid-19 testen voor buitenlandse werknemers in Zuid-Korea

Recentelijk hebben verschillende lokale overheden in Zuid-Korea buitenlandse werknemers verplicht een COVID-test te doen. Deze maatregel is ook gericht op Nederlanders. Hieronder vindt u meer informatie.

Update van 22 maart 2021: de verordening van Seoul Metropolitan Government is inmiddels gewijzigd. Men beveelt nu aan dat zowel buitenlandse als Koreaanse werknemers van risicovolle bedrijven met een dichte en ongeventileerde werkomgeving zich tot 31 maart laten testen. Zie ook: Seoul recommends COVID-19 testing for employees in high-risk businesses - Seoul Metropolitan Government  Omdat de situatie in ontwikkeling is, is het advies onze website en de websites van de voor u relevante lokale overheid in de gaten te houden voor updates.

Recentelijk hebben verschillende lokale overheden, provinciale overheden en stadsbesturen in Zuid-Korea extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat ditmaal om maatregelen die specifiek gericht zijn op buitenlandse inwoners van Korea, waaronder Nederlanders.

Overheden in Seoel http://english.seoul.go.kr/mandatory-covid-19-testing-of-migrant-workers/, Gyeonggi-do www.gg.go.kr, en Jeollanam-do https://www.jeonnam.go.kr/coronaMainPage.do hebben buitenlandse werknemers verplicht een COVID-test te doen. U kunt op de websites van deze overheden terecht voor meer informatie over de maatregelen.

De EU heeft, mede namens Nederland, protest aangetekend bij de Zuid-Koreaanse autoriteiten tegen deze maatregelen, omdat zij exclusief verplichtingen aan buitenlandse inwoners van Korea opleggen. De ambassade kan echter niet voorspellen welk effect dit zal sorteren. De maatregelen zijn op dit moment nog van kracht. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zal de ambassade daarover zo spoedig mogelijk berichten.