Dit zijn de 10 nieuwe winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds

10 Nederlandse bedrijven zijn nu uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) 2020. De bedrijven krijgen een jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportambities. De winnaars zijn geselecteerd op criteria als duurzaamheid, innovatie en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland.

Oranje Handelsmissiefonds Cup

De 10 winnaars

De winnaars van 2020 zijn:

 • A Beautiful Story (Amsterdam): de vrouwen achter dit bedrijf produceren handgemaakte en fairtrade sieraden uit Nepal. Deze social enterprise (maatschappelijk gerichte onderneming) wil graag vaste voet aan de grond krijgen in de VS.
 • Biochem Products (Enter): dit bedrijf ontwikkelt en produceert duurzame diervoeders voor vee met natuurlijke ingrediënten. Deze diervoeders verbeteren de diergezondheid en productiviteit op een duurzame manier. Het innovatieve bedrijf wil graag uitbreiden naar Brazilië.
 • Embedded Fitness (Helmond): ontwikkelt en verkoopt interactieve bewegingsconcepten om mensen op een leuke manier te stimuleren om meer te bewegen. Het innovatieve bedrijf richt zich op zorg en revalidatie en wil toetreden tot de Duitse markt.
 • Fairtrade Original (Culemborg): de eerste fairtrade organisatie ter wereld die meer dan 120 producten verkoopt. Fairtrade Original ontwikkelt eerlijke handelsketens met boeren en producenten over de hele wereld. Deze social enterprise wil verder internationaliseren en richt zich op Zweden.
 • Fruitfunk (’s-Hertogenbosch): ontwikkelt tussendoortjes en snoep gemaakt van meer dan 98% fruit. Daarmee creëren zij verantwoorde snack-opties voor kinderen. Fruitfunk wil vaste voet aan de grond krijgen in Frankrijk.
 • Holie Foods (Amsterdam): dit duurzame voedingsmerk richt zich op klimaatpositief ondernemen. Alle producten zijn vegan en worden lokaal geproduceerd. Het bedrijf gebruikt 50% van de opbrengst voor het planten van bomen. Holie Foods richt zich op Duitsland.
 • Massarius (Amsterdam): een publisher trading desk voor zelfstandige uitgevers. Het bedrijf faciliteert in het veilen van online (video-)advertenties. Massarius wil toetreden tot de markt in het Verenigd Koninkrijk.
 • Polyfluor Plastics (Breda): verkoopt en levert advies over duurzame, corrosiebestendige en hoogwaardige fluorkunststof producten aan de industrie. Polyfluor is klaar om te groeien in Duitsland.
 • Theha (Harderwijk): maakt kokosproducten en is de enige producent in Nederland van kokosbrood. Dit familiebedrijf wil uitbreiden naar Duitsland.
 • Van Wijk (Werkendam): een scheepsreparatiebedrijf voor binnenvaartschepen en producent van scheepsonderdelen. China is het beoogde exportland van dit familiebedrijf.

Lees meer over de winnaars op de OHMF pagina.

Hulp bij internationaal zakendoen

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van:

 • evofenedex
 • EY
 • ING
 • KLM
 • MKB-Nederland
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zij werken hierin samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). EY is dit jaar als nieuwste partner van het fonds toegetreden. Het fonds heeft de afgelopen 7 jaar al meer dan 70 ondernemers ondersteund met een persoonlijk programma om vaste voet aan de grond te krijgen in een gekozen exportland.

Benieuwd wat het OHMF voor jou kan betekenen? Kijk dan op de OMHF informatiepagina.

Wil je meer weten over zakendoen in Zweden? Kijk dan op de landenpagina voor Zweden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).