Vacature medewerk(st)er Economische Afdeling | Consulaat-Generaal in Milaan

De Economische Afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal in Milaan is op zoek naar een enthousiaste collega voor 20 uur per week (schaal 7). Deze functie heeft tevens een zware sociale media component.

Takenpakket:

Omschrijving taken:

 1. Ondersteunen van de Economische Afdeling bij projecten als deelname beurzen, handelsreizen en netwerkevenementen
 2. Beantwoorden van binnenkomende verzoeken en handelsvragen
 3. Opstellen van toespraken/documentatie en verspreiden van informatie via sociale media
 4. Coordinatie van de inzet van het Consulaat-Generaal op sociale media
 5. Archiveren van documenten in Achilles en Sophia
 6. Bijspringen bij algemene activiteiten van het Consulaat-Generaal, waar nodig
 7. Bijhouden van het contactenbestand (CRM)

Omschrijving resultaatgebieden:

Beleidsafdeling:

 1. Excellente dienstverlening aan Nederlandse bedrijven
 2. Goede zichtbaarheid van Consulaat-Generaal via sociale media, afgestemd met ambassade Rome
 3. Bijgehouden archief
 4. Goede, constructieve, prettige bijdrage aan team Milaan
 5. Geactualiseerd contactenbestand

Profiel van de medewerk(st)er

Kennis en ervaringsvelden:

 1. Inzicht in en kennis van het economische veld in Nederland en Italië
 2. Vaardigheden in het optreden naar buiten, zowel schriftelijk als mondeling
 3. Vloeiend in de Nederlandse en Italiaanse taal en goede kennis van de Engelse taal
 4. Goede kennis van en affiniteit met gebruik van computerprogramma’s en sociale media
 1. HBO werk- en denkniveau
 2. Relevante werkervaring vereist

Competenties:

 1. Accuraat werken
 2. Flexibiliteit
 3. Initiatief
 4. Klantgerichtheid
 5. Resultaatgerichtheid
 6. Samenwerken

Korte typering van de gezochte medewerk(st)er:

De medewerk(st)er is iemand met een flexibele instelling die makkelijk kan schakelen tussen verschillende taken en afwisseling kan waarderen. Hij/zij is een teamspeler, gaat makkelijk met collega’s om en draagt bij aan een goede werksfeer. De medewerk(st)er is in staat zelf initiatieven te nemen, dossiers op te pakken en in hoge mate zelfstandig te werken. Hij/zij heeft relevante ervaring met het bedrijfsleven en is bijzonder goed thuis in de sociale media.

Werkomgeving

De medewerk(st)er werkt op het Nederlandse Consulaat-Generaal te Milaan dat zich richt op dienstverlening in het noorden van Italië. Het Consulaat-Generaal werkt nauw samen met de Nederlandse ambassade in Rome. De post concentreert zich op handelsbevordering, culturele samenwerking, publieksdiplomatie en voor consulaire werkzaamheden op noodsituaties en gedetineerdenzorg. De handelsrelatie tussen Nederland en Italië is intensief, Italië is de 6e handelspartner van Nederland met een handelsvolume van ongeveer 30 miljard Euro. Het Consulaat-Generaal telt 10 medewerkers, waarvan 6 medewerkers zich bezighouden met de bevordering van de handelsbetrekkingen. De post kent een platte structuur met een Consul-Generaal aan het hoofd en de medewerkers hier direct onder.

Arbeidsvoorwaarden:

De functie op schaal 7 betreft een lokaal aangetrokken medewerk(st)er op wie de zogenaamde Rechtspositie Lokale Werknemers 2020 van het Ministerie van Buitenlandse zaken van toepassing is. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met mogelijke omzetting naar een vast dienstverband. Salariëring start bij 1.401 Euro bruto per maand (gebaseerd op een 40-urige werkweek en 2.803 Euro bruto per maand - 14 maandsalarissen per jaar), afhankelijk van relevante ervaring en opleiding. In voorkomende gevallen dient ook buiten reguliere werkuren te worden gewerkt.

Meer weten of solliciteren?

Geïnteresseerden kunnen hun motivatiebrief en CV e-mailen naar Consul-Generaal Johan Verboom: mil-cdp@minbuza.nl. Reageren kan t/m zondag 14 februari 2021.