COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (23 januari)

Beste Nederlanders in Kenia,

Eergisteren ontving u van mij een brief naar aanleiding van de aangescherpte lockdown in Nederland. Met name de aanvullende reisbeperkingen waaronder de verplichte sneltest voor reizigers uit hoogrisicogebieden zijn relevant voor mensen die naar Nederland willen reizen. Lees mijn brief met alle informatie hierover nogmaals op onze website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2021/01/21/covid-19-brief-aan-nederlanders-in-kenia-21-januari-2021

Zoals beloofd kom ik graag bij u terug met het laatste nieuws hierover. KLM heeft inmiddels laten weten dat KLM passagiers die vanaf Nairobi naar Amsterdam willen vliegen vanaf vandaag (23 januari 2021) voor vertrek een sneltest kunnen laten afnemen nabij Jomo Kenyatta International Airport. Passagiers dienen minimaal 48 uur voor vertrek een reservering voor deze sneltest te maken. De kosten bedragen Ksh 2,800 of USD 25. Voor nadere informatie verwijs ik u graag direct naar KLM en de door KLM opgestelde informatiebrochure (zie hieronder).

Verblijft u momenteel in Kenia en wilt u ondanks de adviezen van de Nederlandse overheid toch (terug) naar Nederland? Controleer dan deze lijst met 7 punten voordat u vertrekt: Checklist: Inreizen in Nederland | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Indien de situatie zou veranderen kom ik uiteraard bij u terug met meer informatie. 

Met vriendelijke groet,

Maarten Brouwer

Ambassadeur