Aanvullende reirestricties voor reizen naar Nederland

  • Met ingang van zaterdag 23 januari 2021, 00.01 uur gelden er aanvullende inreisrestricties voor Nederland.
  • Reizigers uit risico-gebieden (waaronder de VAE) kunnen vanaf die datum alleen naar Nederland reizen als zij naast een negatieve PCR-test (uiterlijk 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen) ook de negatieve resultaten kunnen overleggen van een zogenaamde antigen rapid test of LAMP (loop mediated isother mal amplification) sneltest die uiterlijk 4 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen.
  • Bij aankomst in Nederland moeten reizigers in quarantaine. 
  • De gevraagde sneltests zijn in de VAE vooralsnog alleen in Abu Dhabi beschikbaar bij Biogenix Lab and Drive through, Masdar City, tegenover Ryan International School, unit 2-2, Abu Dhabi (zie: https://goo.gl/maps/Hz1MRkPu5NDbwWei8). Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via +971-800246522 or +971-581661261.
  • Etihad is voornemens om sneltesten beschikbaar te maken op de luchthaven in Abu Dhabi. Reizigers die vanaf Abu Dhabi, op een Etihad vlucht naar Nederland reizen wordt geadviseerd om over sneltestfaciliteiten op de luchthaven contact op te nemen met Etihad Airlines.
  • In de rest van de VAE zijn de vereiste sneltsten vooralsnog niet beschikbaar.
  • Nederlanders die vanwege een noodsituatie naar Nederland moeten reizen en niet op tijd een negatieve PCR- en sneltest kunnen overleggen, kunnen zich melden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken: Telefoon: +31 247 247 247, WhatsApp: +31 682 38 77 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in de VAE en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van het Consulaat Generaal: +971 4 440 7600. U betaalt dan het lokale tarief.