Reisrestricties bij terugkeer naar Nederland

  • In verband met de verspreiding van het Corona-virus bestaat er al geruime tijd een code oranje reisadvies naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit betekent dat mensen wordt geadviseerd alleen in uiterst noodzakelijke gevallen naar de VAE te reizen.
  • De Nederlandse regering heeft besloten om met ingang van zaterdag 23 januari 2021, 00.01 uur extra maatregelen te treffen om de import van nieuwe varianten van het Corona-virus tegen te gaan.
  • Dit betekent onder meer dat reizigers uit alle risico-gebieden (waaronder de VAE) alleen naar Nederland kunnen reizen als zij -naast de negatieve resultaten van een PCR-test die uiterlijk 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen- ook de negatieve resultaten kunnen overleggen van een zogenaamde antigen rapid test of LAMP (loop mediated isother mal amplification) sneltest die uiterlijk 4 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen.
  • Bij aankomst in Nederland moeten reizigers bovendien in quarantaine. 
  • De gevraagde sneltests zijn in de VAE vooralsnog niet beschikbaar. Dit betekent dat het (terug-)reizen naar Nederland met ingang van zaterdag 23 januari 2021, 00.01 uur vanuit de VAE niet langer mogelijk is.
  • Nederlanders wordt geadviseerd uiterlijk vrijdag 22 januari 2021 naar Nederland te vertrekken of te kijken naar mogelijke alternatieve reisroutes naar Nederland. Indien dit niet mogelijk is wordt u geadviseerd in de VAE een veilig onderkomen te zoeken.
  • Desgewenst kunt u zich registreren bij het Nederlandse Consulaat Generaal in Dubai. Dit kan via Informatieservice Buitenlandse Zaken (nederlandwereldwijd.nl) Het Consulaat Generaal zal u informeren zodra de gevraagde sneltesten beschikbaar zijn of wanneer de inreisrestricties voor Nederland zodanig zijn aangepast dat een sneltest niet langer noodzakelijk is.
  • Nederlanders die vanwege een noodsituatie naar Nederland moeten reizen en niet op tijd een negatieve PCR- en sneltest kunnen overleggen, kunnen zich melden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken: Telefoon: +31 247 247 247, WhatsApp: +31 682 38 77 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in de VAE en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van het Consulaat Generaal: +971 4 440 7600. U betaalt dan het lokale tarief.