COVID-19: informatie voor Nederlanders in Saoedie-Arabië

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom COVID-19 in Saoedi-Arabië.

Actuele ontwikkelingen

UPDATE 23/01/21 - 17:00u (KSA). Het aantal bevestigde coronagevallen in Saoedi-Arabië is inmiddels meer dan 366.000, met 6.350 sterfgevallen (per 23 januari 2021). 

Aanvullende reisrestricties voor reizen naar Nederland

• Met ingang van zaterdag 23 januari 2021, 00.01 uur gelden er aanvullende inreisrestricties voor Nederland. 

• Reizigers uit risico-gebieden kunnen vanaf die datum alleen naar Nederland reizen als zij naast een negatieve PCR-test (uiterlijk 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen) ook de negatieve resultaten kunnen overleggen van een zogenaamde antigen rapid test of LAMP (loop mediated isothermal amplification) sneltest die uiterlijk 4 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen. 

• Bij aankomst in Nederland moeten reizigers in quarantaine. 

• Nederlanders in Saoedi-Arabië die vanwege een noodsituatie naar Nederland moeten reizen en niet op tijd een negatieve PCR- en sneltest kunnen overleggen, kunnen zich melden bij het ministerie van Buitenlandse Zake: Telefoon: +31 247 247 247, WhatsApp: +31 682 38 77 96 of Twitter via @247BZ

Saoedi-Arabië

De staking van internationale passagiersvluchten van en naar Saoedi-Arabië en het sluiten van de land- en zeegrenzen is per 3 januari 2021 opgeheven. Er gelden nog steeds beperkingen voor reizigers die komen uit landen waar de corona-variant werd aangetroffen. Zie ook hier de berichtgeving van de Saudi Press Agency. De Saoedische overheid (GACA - General Authority of Civil Aviation) heeft aangekondigd dat per 31 maart 2021, 06:00u 's ochtends, het internationale vliegverkeer zal worden genormaliseerd.

Sinds 15 september 2020 was het voor bepaalde uitzonderingscategorieën mogelijk van en naar Saoedi-Arabië te reizen. Lees daarover meer in het reisadvies voor Saoedi-Arabië. Zie ook hier de berichtgeving van de Saudi Press Agency namens GACA (General Authority for Civil Aviation). 

Voor reizigers van en naar Nederland raden wij aan de websites van KLM, Saudia, Lufthansa en andere luchtvaartmaatschappijen te blijven raadplegen voor actuele vluchtschema’s. Sinds 11 januari 2021 biedt KLM rechtstreekse vluchten aan tussen Riyadh en Amsterdam (bovenop de reeds bestaande vluchtroute tussen Damam en Amsterdam).

Hoe kan ik de ambassade bereiken?

Een beperkt aantal consulaire diensten zijn vanaf 16 augustus hervat: aanvragen Nederlands paspoort, MVV visa, legalisaties en inburgeringsexamens. De consulaten in Dammam en Jeddah zijn momenteel gesloten.

Voor corona-gerelateerde ontwikkeling kunt u deze website en het reisadvies blijven raadplegen. 

Schroomt u niet ons te benaderen via RIY@minbuza.nl of +966(0)11-4422300, of buiten kantooruren via het 24/7 BZ contact-center op +31-247247247.