COVID-19: Brief aan Nederlanders in Somalia (17 september)

Geachte Nederlanders in Somalia,

Graag zou ik mij samen met mijn vrouw Anke Robertus persoonlijk aan u voorstellen. Helaas is dat op dit moment niet mogelijk vanwege beperkingen die voortvloeien uit de COVID-19 pandemie. Daarom stel ik me langs deze weg aan u voor. Mijn naam is Maarten Brouwer en ik ben de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Kenia. Voor mijn benoeming in Somalia wacht ik nog op goedkeuring van mijn voordracht door de autoriteiten.

Kortgeleden zijn de uitzonderingen voor het reizen naar Nederland enigszins versoepeld. Het is nog steeds zo dat de grenzen zijn gesloten voor mensen van buiten Europa. Hierop waren al uitzonderingen gemaakt onder andere voor familieleden van Nederlanders en mensen met een verblijfsvergunning, mensen met een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) en voor langeafstandsgeliefden. Nu is er sinds 14 september ook een verruiming voor topsporters en hun begeleiders en vanaf 21 september voor buitenlandse zakenlieden die moeten reizen in het belang van de Nederlandse economie en samenleving. Voor de details verwijs ik u naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/buitenlandse-toeristen-naar-nederland. Op deze website kunt u ook informatie vinden over voor wie geen inreisbeperkingen gelden, alsmede de regelgeving omtrent het dringend advies om in quarantaine te gaan wanneer u van buiten Europa inreist.

Voor vragen van consulaire aard kunt u contact opnemen met de consulaire afdeling via nai-ca@minbuza.nl.  Voor andere zaken kunt u de ambassade bereiken via nai@minbuza.nl.

Met vriendelijke groet,

Maarten Brouwer