Brief aan alle Nederlanders in China

Op donderdag 24 december verspreidde de ambassade in Peking en de consulaten generaals in Shanghai, Chongqing en Guangzhou de onderstaande brief via hun social media kanalen. 

Beste Nederlanders in China,                                                                                                   

Allereerst wil ik uzelf, uw familie en uw naasten, prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar wensen. Helaas blijft het reizen van Nederland naar China vooralsnog lastig. Wij hebben goede hoop dat in het nieuwe jaar steeds meer vaccins beschikbaar zullen komen die het reizen van en naar China hopelijk zullen vereenvoudigen.

Als u vanwege de komende feestdagen toch naar Nederland reist, dan dient u per 29 december een negatieve PCR-test uitslag te overleggen. Deze maatregel geldt voor alle passagiers, -en voor zover we nu weten- dus ook Nederlanders. Bij terugkomst geldt het dringende advies voor een thuisquarantaine van 10 dagen. Voor meer informatie over deze nieuwe reisvoorwaarden voor Nederland verwijs ik u naar de website van de Rijksoverheid. Voor reisvoorwaarden voor China, verwijs ik u door naar de website van de Chinese ambassade.

Gelukkig heb ik ook positief nieuws met u te delen. Afgelopen vrijdag hebben wij het grootste Nederlandse culturele platform in China, het Netherlands Cultural Institute Online (NCIO), gelanceerd op Tencent Art. In de aankomende vier maanden zullen wij op dit platvorm meer dan 70 video’s publiceren over Nederlandse kunsten waaronder opvoeringen van het Nationale Ballet en het Nederlands Blazers Ensemble, digitale rondleidingen in Nederlands bekendste musea, het nieuwjaarsconcert en meer. Wij hopen dat wij Nederland op deze manier dichter bij huis hebben gehaald.

In aanvulling op de bovenstaande berichten wil ik u er ook aan herinneren dat de verkiezingen voor de Tweede Kamer naderen. Als u wilt stemmen vanuit het buitenland voor de verkiezingen op 17 maart dan dient u zich voor 4 februari te registreren via de website Nederland Wereldwijd.

Ik wens u allen nogmaals fijne feestdagen!

Met vriendelijke groet,

Wim Geerts 

Ambassadeur