COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (17 december 2020)

Geachte Nederlanders,

Het zal u niet ontgaan zijn dat er in Nederland tot ten minste dinsdag 19 januari een lockdown van kracht is. Dit om contacten tot een minimum te beperken nu de besmettingen met het coronavirus daar opnieuw hard oplopen. Ook in Kenia blijven bestaande COVID-19 maatregelen onverminderd van kracht. Voor meer informatie zie de website van het Keniaanse Ministerie van Gezondheid.

Ik wijs u er graag op dat u vanaf 1 januari 2021 bij aankomst op het vliegveld in Kenia geen visum meer kunt aanvragen. U kunt dan alleen nog online een visum aanvragen. Dit staat ook in het geactualiseerde reisadvies voor Kenia: Reisadvies Kenia | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Kenia | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verder brengt het nieuwe jaar ook Nederlandse parlementaire verkiezingen. Indien u in het buitenland woont kunt u zich tot uiterlijk 3 februari 2021 registreren als kiezer buiten Nederland. Lees hierover meer op onze website: Hoe registreer ik me als kiezer buiten Nederland? | Wonen & werken | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een logisch moment om op dit veelbewogen jaar terug te kijken. Het afgelopen jaar is voor velen van u een jaar vol uitdagingen gebleken. Het was niet altijd mogelijk om familie te zien, om (terug naar Nederland) te reizen en velen van u dienden uw bedrijfsvoering aan te passen. En sommigen van u hebben van heel dicht bij te maken gehad met het COVID virus. Het einde van dit jaar is nu dichtbij en mijn vrouw Anke en ik wensen u en uw families een fijne kerst toe. Ik hoop van harte dat 2021 een jaar zal zijn waar we allemaal weer van blij van kunnen worden.

Ook in 2021 staat de ambassade voor u klaar. De ambassade is bereikbaar voor algemene vragen via NAI@minbuza.nl. Voor consulaire zaken kunt u contact opnemen via NAI-CA@minbuza.nl. Van 28 december t/m 1 januari is de consulaire balie gesloten, maar voor noodgevallen kunt u zich ten alle tijden wenden tot het 24/7 BZ contactcentrum bereikbaar via +31247 247 247, whatsapp of twitter @247BZ.

De beste wensen!

Met vriendelijke groet,

Maarten Brouwer