COVID-19: informatie voor Nederlanders in Saoedie-Arabië

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom COVID-19 in Saoedi-Arabië.

Actuele ontwikkelingen en commerciële vluchten

Het aantal bevestigde coronagevallen in Saoedi-Arabië is inmiddels meer dan 356.000, met 5.870 sterfgevallen (per 28 november). 

De Saoedische overheid heeft in september 2020 aangekondigd dat het internationale commerciële vluchtverkeer op een nader te bepalen datum na 1 januari 2021 genormaliseerd zal worden. Sinds 15 september 2020 was het voor bepaalde uitzonderingscategorieën al mogelijk van en naar Saoedi-Arabië te reizen. Lees daarover meer in het reisadvies voor Saoedi-Arabië. Zie ook hier de berichtgeving van de Saudi Press Agency namens GACA (General Authority for Civil Aviation).

Inmiddels vinden er op regelmatige basis vluchten plaats van en naar Europese bestemmingen. Voor reizigers van en naar Nederland raden wij aan de websites van KLM, Saudia en Lufthansa te raadplegen voor actuele vluchtschema's.

Hoe kan ik de ambassade bereiken?

De ambassade werkt nog met een kernbezetting. De meeste medewerkers werken vanuit huis. Een beperkt aantal consulaire diensten zijn vanaf 16 augustus hervat: aanvragen Nederlands paspoort, MVV visa, legalisaties en inburgeringsexamens. De consulaten in Dammam en Jeddah zijn momenteel gesloten.

Voor corona-gerelateerde ontwikkeling kunt u deze website en het reisadvies blijven raadplegen. 

Schroomt u niet ons te benaderen via RIY@minbuza.nl of +966(0)11-4422300, of buiten kantooruren via het 24/7 BZ contact-center op +31-247247247.