Reisadviezen verschillende Europese landen aangepast naar oranje

De reisadviezen voor Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Polen, België en Frankrijk zijn dinsdag (deels) aangepast naar oranje, omdat het aantal coronabesmettingen is gestegen. Voor Hongarije, Ierland en het Verenigd Koninkrijk gold al een oranje reisadvies omdat er inreisbeperkingen zijn voor Nederlandse reizigers. Ook daar is het aantal besmettingen gestegen en geldt nu: ga bij terugkeer in quarantaine.

Wereldkaart 13 oktober 2020
De situatie op 13 oktober 2020

COVID-risicogebied

De landen en regio’s die dinsdag de kleurcode oranje kregen zijn door het RIVM aangewezen als COVID-risicogebied. Dat wil zeggen dat het gezondheidsrisico voor reizigers er volgens het RIVM te hoog is. Vakantiereizen naar oranje landen worden afgeraden. Een aantal landen waar al een oranje reisadvies gold omdat er inreisbeperkingen zijn, is nu ook door het  RIVM aangewezen als COVID-risicogebied.

Quarantaine

Voor alle landen waarvoor kleurcode oranje geldt vanwege het hoge aantal besmettingen (COVID-risicogebied) geldt: Ben je nu in een van deze landen? Volg dan de lokale maatregelen en ga bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.