COVID-test bij in- en uitreizen Verenigde Arabische Emiraten

“Onlangs werd door VAE autoriteiten aangekondigd dat men met ingang van 1 augustus 2020 nog vóór vertrek naar de VAE een COVID-test dient te ondergaan om de VAE in te mogen reizen. In de praktijk blijkt dat luchtvaartmaatschappijen ook nu al een dergelijke test vragen voordat men op een vlucht naar de VAE wordt toegelaten.

De genoemde COVID-test dient uitgevoerd te worden door een door de VAE erkende instantie, en dient uiterlijk 96 uur voor vertrek te zijn afgenomen.

Door de VAE erkende test-faciliteiten in o.a. Nederland kunt u vinden via: https://screening.purehealth.ae/

De Nederlandse ambassade in de VAE is door VAE autoriteiten gevraagd ook een aantal andere test-instanties in Nederland aan te bevelen. Zodra deze instanties door de VAE zijn geaccordeerd zullen we u hierover op de website en sociale media informeren.

Voorts geldt per 1 augustus 2020 dat ook bij het reizen vanuit de VAE naar een buitenlandse bestemming een negatief COVID-test resultaat moet worden overgelegd (niet ouder dan 96 uur voor vertrek).”