COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (10 juli)

Geachte Nederlanders in Kenia,

Gisteren is er een KLM vlucht van Nairobi naar Amsterdam vertrokken (zie eerdere berichtgeving hierover op onze website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kenia/actueel/nieuws/2020/06/30/covid-19-brief-aan-nederlanders-in-kenia-30-juni-2020 ). Als Nederlandse ambassade danken we KLM en de Keniaanse overheid voor de goede samenwerking en het mogelijk maken van deze vlucht. De Keniaanse President Kenyatta heeft aangegeven op 1 augustus 2020 het luchtruim open te willen stellen voor internationaal vliegverkeer. Voor die tijd zijn er echter nog enkele repatriëringsvluchten naar Europa beschikbaar waarover we u graag informeren. 

Op 16 juli vliegt Kenya Airways van Nairobi naar Londen. U kunt deze vlucht boeken via het Kenya Airways contactcentrum (+254 711 024 747) of de website: www.kenya-airways.com/en-uk/charter-flights. Kenya Airways zal u nader informeren over de verplichte COVID-19 test voor deze vlucht. 

Daarnaast is SWISS voornemens op 15, 22 en 29 juli van Nairobi naar Zurich te vliegen. Deze vluchten kunt u boeken via nboticketteam@dlh.de of de website https://www.swiss.com/ke/en (selecteer daarbij een enkele reis). Tot slot vliegt Qatar Airways op 13 juli naar Doha en tickets kunt u boeken via www.qatarairways.com (kies daarbij een enkele reis en uw eindbestemming).

Voor de laatste informatie met betrekking tot de Keniaanse COVID-19 maatregelen en inreisrestricties verwijzen we u graag naar onze pagina met veelgestelde vragen bij het reisadvies voor Kenia, zie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-kenia. Keniaanse kranten rapporteerden op 8 juli over de wens van de Keniaanse Minister van Transport om over te gaan tot een versoepeling van quarantainemaatregelen bij aankomst in Kenia. Navraag bij de Keniaanse autoriteiten en het ‘Coordination Center for Quarantine and Isolation Facilities’  heeft uitgewezen dat de quarantaineplicht van 14 dagen bij aankomst in Kenia vooralsnog van kracht blijft. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar het reisadvies voor Kenia.  

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur