Foto's: verkrijgen Nederlands staatsburgerschap wordt thuis gevierd

Feestelijke bijeenkomsten voor nieuwe Nederlandse staatsburgers kunnen al sinds half maart niet meer plaatsvinden op de Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk, vanwege het rondwarende coronavirus. Wie nu in het Verenigd Koninkrijk via een optieprocedure of naturalisatie Nederlands staatsburgerschap verkrijgt, ontvangt de documenten per post. Dit lijkt de pret echter niet te drukken. Velen vieren gezellig een feestje thuis. Van enkele nieuwe, blije Nederlanders ontving de consulaire afdeling van ambassade de afgelopen dagen mooie foto's en dankbare e-mails. Hier een selectie.

Bekendmaking Nederlanderschap Charlotte

"Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de Nederlandse ambassade in Londen te bedanken voor hun uitstekende en snelle service, vooral in deze moeilijke tijden met het coronavirus. Ik ben erg trots dat ik Nederlander ben geworden", schrijft Charlotte Fourie.

"Een feestje voor twee in lockdown om mijn Nederlanderschap te vieren. Proost!", stuurt Adéle Steyn.

Şadiye Dilek Stephens-Borg schrijft: "Ik wil iedereen van de Nederlandse ambassade nogmaals hartelijk bedanken voor alle hulp met het organiseren van mijn inburgeringsexamen en alle hulp met mijn aanvraag voor Naturalisatie."

De oma van Jenna Monks mailt: "See below a delighted Jenna with her confirmation certificate. Thank you so much for the speedy way you have dealt with this!"

Chris Smith laat weten: "Applying for citizenship was an enjoyable process and the embassy was very helpful. Finding out about my maternal grandparents and relatives was a enlightening experience and I'm looking forward to revisiting the towns they lived in with this new knowledge. I'll bide my time before the end of lockdown eating speculaas, drinking Douwe Egberts and getting to grips with the correct pronunciation of 'gezellig'."