Webinar ''Zakendoen Zuid-Korea na corona''

Op 10 juni organiseerde de Nederlandse ambassade in Seoul samen met RVO een webinar getiteld ‘’Zakendoen in Zuid-Korea na corona’’. Doel van het webinar was om Nederlandse ondernemers bij te praten over het actuele zakenklimaat in Korea. Ruim 100 deelnemers volgden het webinar. U kunt hier het webinar terugkijken en de slides downloaden.

In Zuid-Korea lijkt de eerste golf van corona onder controle. Het land begint het normale leven weer op te pakken. Wat betekent dit voor zakendoen met dit land? Wat zijn de gevolgen voor kansrijke sectoren? Kan er weer gereisd worden naar Korea?

Het webinar ging in op bovenstaande vragen. Sprekers waren medewerkers van de economische, innovatie en landbouw afdeling van de Nederlandse ambassade in Seoul. RVO praatte de deelnemers bij over aanpassingen aan regelingen bij RVO vanwege corona. En een Nederlandse ondernemer die momenteel zakendoet in Korea deelde zijn recente ervaringen.

Samengevat is de Koreaanse economie relatief beperkt geraakt door de corona crisis, dankzij de effectieve aanpak van corona door de Koreaanse overheid. Er zijn nog steeds kansen voor Nederlandse bedrijven, enkele sectoren zoals semicon, automotive en online retail draaien zelfs nog goed. Vanwege quarantaine maatregelen is het echter nog steeds zeer lastig om naar Korea te reizen. De ambassade en RVO kunnen ondernemers ondersteunen bij het zakendoen onder deze nieuwe omstandigheden.

U kunt het webinar terugkijken op: webinar Zuid-Korea YouTube Door een technisch mankement is de kwaliteit van de opname helaas minder goed.