COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia over vluchten (22 juni)

Geachte Nederlanders,

Eerder stuurde ik u een update over een KLM vlucht van Nairobi naar Amsterdam op zaterdag 27 juni (https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kenia/actueel/nieuws/2020/06/18/covid-19-brief-aan-nederlanders-in-kenia-over-een-klm-vlucht-naar-amsterdam-18-juni ). Dit is geen vlucht vanuit het Nederlandse initiatief Bijzondere Bijstand Buitenland voor gestrande reizigers, maar een commerciële KLM vlucht waarover we u als ambassade graag op de hoogte houden.

KLM geeft inmiddels aan dat er onverwacht veel interesse is in de KLM vlucht van 27 juni (NBO-AMS) en dat het langer duurt dan voorzien om iedereen die zich heeft aangemeld via reservations.kenya@klm.com te informeren over de status van de boeking en betaling. Wij begrijpen dat KLM tracht iedereen zo spoedig mogelijk (telefonisch) te bereiken. Gezien de interesse in deze vlucht gaat KLM wel een groter vliegtuig inzetten en de mogelijkheden voor een volgende vlucht naar Nederland onderzoeken. Als ambassade zijn we niet betrokken bij de boekingen voor deze vlucht en u kunt vragen daarom direct aan KLM stellen via reservations.kenya@klm.com. Omdat het KLM Nairobi kantoor momenteel gesloten is kunnen vragen niet telefonisch gesteld worden.

Zoals eerder aangegeven vertrekt er op donderdag 25 juni ook een Kenya Airways vlucht naar Londen. Deze vlucht kunt u boeken via de Kenya Airways website (https://www.kenya-airways.com/en-ke/charter-flights). Vanuit Londen kunt u een doorvlucht naar Amsterdam boeken.

Op dit moment is het Keniaanse luchtruim tot zeker 7 juli gesloten voor reguliere internationale passagiersvluchten. Zodra er meer duidelijk is over de Keniaanse maatregelen met betrekking tot het luchtruim of over vluchten naar Europa dan informeren we u hierover via onze website ‘Nederland Wereldwijd’, social media kanalen en het contactpersonensysteem.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur