Waarschuwing - oplichting via fakebrief uit naam van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Heeft u een brief uit naam van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontvangen waarin u wordt gevraagd om voor het installeren van nieuwe software voor EU Privacy een bedrag over te maken en op maandag 29 juni 2020 uw router eenmalig aan en uit te zetten? Ga hier NIET op in. Er is sprake van oplichting.

Oplichting

Er worden brieven uit naam van het ministerie van Buitenlandse Zaken verstuurd. Deze fakebrief is niet afkomstig van het ministerie van Buitenlandse Zaken en is op meerdere adressen aan de Zadelmakerslaan in Haarlem ontvangen. Er is bij de politie melding gedaan van oplichting en er loopt een onderzoek.

Doe aangifte

Ga niet in op deze brief en doe aangifte bij de politie wanneer u geld heeft overgemaakt.

Fakebrief
©Rijksoverheid
Voorbeeld van de fakebrief