COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia over vluchten (12 juni)

Beste Nederlanders,

Hierbij informeer ik u graag over aankomende vluchten vanuit Kenia naar Europa.

Op 15 juni vliegt Ethiopia Airlines namelijk van Nairobi naar Addis Ababa en u kunt deze vlucht boeken via de website van Ethiopian Airlines (https://www.ethiopianairlines.com/aa/special-offer?Key=Ethiopian-Repatriation-Flight). Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over uw doorvlucht naar Europa die u separaat dient te boeken. 

Op 18 juni vliegt Qatar Airways van Nairobi naar Doha. U kunt deze vlucht boeken via  https://www.qatarairways.com/en/cug/we-will-get-you-home-ke.html (gebruikersnaam QRKE, wachtwoord QRKE). Deze boekingslink is vanaf 15 juni beschikbaar.

Tot slot onderzoekt KLM de mogelijkheid om op 25 juni een repatriëringsvlucht van Nairobi naar Amsterdam te organiseren (kosten ongeveer 1000 EUR). Indien u interesse heeft in deze vlucht kunt u een email sturen naar NAI-REPAT@minbuza.nl onder vermelding van uw volledige naam zoals op uw paspoort vermeld, aantal beoogde passagiers en hun volledige namen, emailadres en het telefoonnummer waar u op te bereiken bent. Ook een kopie van uw paspoort kunt u meesturen. Op dit moment inventariseren we slechts of er voldoende interesse is. Zodra we bevestiging krijgen dat de KLM vlucht doorgaat stellen we de vlucht weer breed bekend op onze website, social media kanalen en via het contactpersonensysteem. Over dit contactpersonensysteem kunt u meer lezen in een eerder bericht: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kenia/actueel/nieuws/2020/05/11/covid-19-brief-aan-nederlanders-in-kenia-over-updates-m.b.t-de-lokale-veiligheidssituatie-11-mei

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur