COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia met update over vluchten (13 mei)

Geachte Nederlanders,

Hierbij weer een update over vluchten vanuit Kenia naar Europa.

De landingsrechten voor de Qatar Airways vlucht van Nairobi naar Doha bleven langer op zich wachten. Om passagiers meer tijd te geven om Nairobi te bereiken en voorbereidingen te treffen, is de Qatar Airways vlucht QR 7472 van Nairobi naar Doha verzet naar zaterdag 16 mei, 16:30 uur.  U kunt deze Qatar Airways vlucht nu boeken via: https://www.qatarairways.com/en/cug/we-will-get-you-home-ke.html (gebruikersnaam QRKE; wachtwoord QRKE). Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het call centre van Qatar Airways: +254701493300. U dient zelf voor uw doorvlucht te zorgen en indicatieve ticketprijzen van Nairobi naar bijvoorbeeld Frankfurt komen dan uit op USD 1.477 in totaal. Qatar Airways vliegt vanuit Doha ook naar Amsterdam.

Daarnaast vliegt Ethiopian Airways in samenwerking met de Zuid-Koreaanse ambassade op 20 mei van Nairobi naar Addis Abeba (USD 620). Vanuit Addis Abeba kunt u bijvoorbeeld doorvliegen naar Frankfurt (USD 1.230) of Parijs (USD 2.340). Om deze vlucht te boeken kunt u contact opnemen met Love Africa Safari and Travel door te bellen naar +254 725017915 of +254 733 998576 of een email te sturen aan jaredandiika@gmail.com of sopamasai@gmail.com.

Het Keniaanse luchtruim is op dit moment tot 5 juni gesloten voor passagiersvliegtuigen (behalve repatriëringsvluchten opgezet door ambassades). Indien er updates zijn kom ik bij u terug.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur