COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia over updates m.b.t de lokale veiligheidssituatie (11 mei)

Geachte Nederlanders,

Het is inmiddels twee maanden geleden dat de eerste Covid-19 besmetting in Kenia werd geconstateerd. Met de huidige avondklok en lockdowns is niet alleen ons leven ingrijpend veranderd, maar vooral ook dat van de Kenianen. Vooralsnog hebben we geen aanwijzingen dat we moeten vrezen voor een verslechtering van de veiligheidssituatie, maar het is altijd beter om goed voorbereid te zijn. We naderen ook weer een verkiezingsjaar waarbij het belangrijk is dat we u snel en efficiënt kunnen informeren indien nodig.

Blijft u graag op de hoogte van de veiligheidssituatie in Kenia? Raadpleeg het reisadvies en meld u aan via het informatieservice Buitenlandse Zaken (https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/). U ontvangt dan een email zodra het reisadvies is aangepast of indien er een calamiteit of ernstige verslechtering van de veiligheidssituatie is. Dit is een informatiesysteem voor alle Nederlanders in geheel Kenia.

Daarnaast heeft de Nederlandse ambassade Kenia opgedeeld in een aantal regio’s en sub-regio’s en hebben we in iedere regio een contactpersoon aangesteld (voorheen het blokhoofdensysteem). Via deze contactpersonen kunnen we Nederlanders op lokaal niveau snel en efficiënt informeren indien de veiligheidssituatie hierom vraagt. Ook stelt het Nederlanders per regio in staat op een georganiseerde manier met elkaar in contact te komen en informatie m.b.t. veiligheid uit te wisselen.

Blijft u graag op de hoogte over de lokale veiligheidssituatie in Kenia? Dan vragen we u zich aan te melden via de volgende registratielink: https://forms.gle/ueSWX17EAy5pwhgj7

Na uw aanmelding ontvangt u van uw contactpersoon per email en via WhatsApp regio-specifieke informatie met betrekking tot de veiligheid.

Het systeem werkt het beste wanneer zo veel mogelijk Nederlanders zich hebben aangesloten en we vragen u deze oproep dan ook te delen met andere Nederlanders in uw regio. Op deze manier krijgen wij ook beter zicht op waar Nederlanders zich in Kenia bevinden.

Lijst met regio’s, contactpersonen en hun emailadressen. Een uitgebreide beschrijving van de regio vindt u in de vragenlijst:

Heeft u hierover vragen? Stel deze via NAI-CA@minbuza.nl. We hopen op uw medewerking zodat we als Nederlandse gemeenschap in Kenia zo goed mogelijk voorbereid zijn op eventuele uitdagingen op het gebied van gezondheid en veiligheid. Veel dank.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur