COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia met update over vluchten (8 mei)

Geachte Nederlanders,

Zoals aangegeven houd ik u graag op de hoogte van eventuele vluchtmogelijkheden van Kenia naar Europa. Op donderdag 14 mei vertrekt er om 09:20 uur bij voldoende belangstelling een Kenya Airways vlucht van Nairobi naar London Heathrow (kosten USD 1746). Deze vlucht kunt u boeken via het Kenya Airlines call centre (+254 711 024 747) of de website www.kenya-airways.com/en-uk/charter-flights. Daar kunt u tevens meer informatie vinden over de verplichte COVID-19 test voor deze vlucht. Ook Qatar Airways is van plan op donderdag 14 mei naar Doha te vliegen. Deze vlucht kunt u t.z.t. boeken via de Qatar Airways website. Zodra het boekingssysteem hiervoor is opengezet deel ik de link met u via onze website en social media kanalen. Eventuele andere vluchten zijn op dit moment nog niet te bevestigen.

De Keniaanse regering heeft aanvullende COVID-19 maatregelen aangekondigd om de COVID-19 situatie het hoofd te bieden. Zo zijn tot 22 mei 2020 Mombasa Old Town en Eastleigh afgesloten voor personenverkeer. Ook is het luchtruim voor nog eens 3 weken gesloten voor passagiersvliegtuigen, behalve waar het gaat om door ambassades aangevraagde repatriëringsvluchten. Tot slot raad ik u nogmaals aan de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen, bijvoorbeeld m.b.t. het dragen van mondkapjes in de publieke ruimte.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur