Koningsdag bericht 2020

Beste Nederlanders,

Vandaag is het Koningsdag, een dag waarop in gewone tijden het hele land samenkomt om gezamenlijk de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren. Dit jaar wordt iedereen wereldwijd gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden, maar dat betekent niet dat we niet kunnen samenzijn.

Juist in deze tijd, die voor iedereen moeilijk en verwarrend is, is contact met andere mensen, het delen van gevoelens, ideeën en ervaringen belangrijk.

Dit kan op veel verschillende manieren. In Nederland viert iedereen @koningsdagthuis en kan op TV gekeken worden naar vieringen van voorgaande jaren. Er wordt ook een online vrijmarkt georganiseerd en iedereen zal om 4 uur het glas heffen voor een toost op de Koning. Hier in Sri Lanka hebben we een virtuele bijeenkomst* georganiseerd om met elkaar bij te praten en te horen hoe het gaat met de Nederlanders in Sri Lanka en de Maldiven. Wereldwijd zijn er veel mooie voorbeelden van hoe mensen apart, samen kunnen zijn. Houd dit vol en zorg goed voor elkaar.

Koning Willem-Alexander, voor U is het ook een verjaardag als geen ander. Namens alle Nederlands in Sri Lanka en de Maldiven, mijn team hier op de Ambassade en mijzelf wens ik u een bijzondere verjaardag en een goede gezondheid voor U en Uw familie toe.

Met vriendelijke groet,

Tanja Gonggrijp

Ambassadeur, Colombo, Sri Lanka

* Lees hier meer over de virtuele bijeenkomst voor Nederlanders in Sri Lanka en de Malediven.