Goed om te weten

Nederlanders in Sri lanka en de Maldiven graag uw aandacht voor het volgende

Verblijft u momenteel als toerist in Sri Lanka of op de Maldiven dan adviseren we u zo snel mogelijk een vlucht naar Nederland te boeken. Het aantal commerciële vluchten neemt snel af. Om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen, kunt u onze Facebook pagina volgen.   

Als u in Sri Lanka of op de Maldiven verblijft, raden we u aan zich te registreren bij de ambassade zodat wij u op de hoogte kunnen houden van actuele ontwikkelingen. Dit kan via de BZ informatieservice. Wegens de grote drukte blijkt dat het verificatie bericht aan het einde van de registratie niet altijd overkomt, dat houdt niet in dat uw gegevens niet geregistreerd zijn.

In Sri Lanka is er sprake van een avondklok/spertijd. Check het lokale nieuws voor de avondklok die in uw district geldt. Mocht u in het bezit zijn van een geldig vliegticket dan mag u tijdens de avondklok wel naar de luchthaven afreizen. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal taxi’s beschikbaar is. Sri Lanka heeft het speciale telefoonnummer 1912 ingesteld om toeristen met vragen gerelateerd aan COVID-19 beter van dienst te kunnen zijn. Voor de Maldiven is het informatienummer 1676.

Mocht u vragen hebben dan kunt u ons het beste bereiken via de e-mail, voor noodgevallen kunt u contact op nemen met het BZ contactcentrum +31 247 247 247.