Stopzetten registratie Bijzondere Bijstand Buitenland

De registratiemogelijkheid voor gestrande reizigers via www.bijzonderebijstandbuitenland.nl wordt vanaf woensdag 8 april 2020 (17:00 uur Nederlandse tijd) stopgezet. De repatriëring van gestrande reizigers gaat gewoon door.

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De mogelijkheden voor Nederlandse reizigers om terug te keren naar Nederland zijn hierdoor in veel landen verdwenen.

Reizigers die nu nog in het buitenland zijn en niet meer zelf naar Nederland kunnen terugkeren, hebben zich de afgelopen twee weken kunnen registreren op het platform www.bijzonderebijstandbuitenland.nl.

Registratie stopgezet, repatriëring gaat door

Via de website van Bijzondere Bijstand Buitenland zijn de afgelopen twee weken ruim 25.000 registraties binnen gekomen. Op dit moment komen er geen nieuwe registraties meer binnen van reizigers in nood.

Om maatwerk te kunnen blijven geven aan Nederlandse reizigers die in het buitenland zijn gestrand, zal vanaf woensdag 8 april 2020 (17:00 uur Nederlandse tijd) de registratiemogelijkheden via het Bijzondere Bijstand Buitenland platform stop worden gezet.

Het is niet meer mogelijk je te registreren op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. De repatriëring van gestrande reizigers gaat gewoon door. De reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid blijven zich inzetten om zoveel mogelijk gestrande reizigers met vluchten naar Nederland terug te halen.

Duizenden Nederlanders terug

Vandaag, op dinsdag 7 april 2020, zijn er ruim 2000 Nederlanders en 500 EU-burgers teruggekeerd met behulp van repatriëringsvluchten. In de komende dagen zullen naar verwachting nog eens tussen de 2000 tot 2500 Nederlanders terugkeren. Daarnaast  zijn ook veel Nederlanders inmiddels teruggekeerd met hun reisorganisatie of met een commerciële vlucht.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Lees de veelgestelde vragen over hulp bij terugkeer naar Nederland. Bent u gestrand in het buitenland en heeft u hulp nodig? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen naar +31 247 247 247.