COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (2 april)

Geachte Nederlanders,

Wereldwijd hebben inmiddels meer dan 23.000 Nederlandse gestrande reizigers zich geregistreerd voor het initiatief Bijzondere Bijstand Buitenland ( www.bijzonderebijstandbuitenland). Vanuit de locaties met de meeste inschrijvingen vertrekken er deze dagen al repatriëringsvluchten. In Kenia hebben zich minder gestrande toeristen en andere bezoekers gemeld, maar ook in Kenia kijken we naar de mogelijkheden voor terugkeer.

Na het sluiten van het Keniaanse luchtruim hebben nog enkele repatriëringsvluchten plaatsgevonden, waaronder vluchten voor Duitse toeristen die hier in grote getalen aanwezig waren. Van normaal commercieel vliegverkeer is geen sprake. Deze situatie duurt in principe tot 5 april, maar kan verlengd worden. We blijven in gesprek met de Keniaanse overheid, luchtvaartmaatschappijen en andere ambassades. Zodra we meer informatie hebben over een vertrekkende vlucht dan zullen we u daar direct over informeren.

In Kenia is de avondklok nog steeds van kracht. De Keniaanse overheid handhaaft deze en andere maatregelen streng en het is dus van belang dat u zich aan de maatregelen blijft houden. Dit ook om eventuele arrestatie of gedwongen quarantaine in Keniaanse overheidsfaciliteiten te voorkomen. Houdt ook het nieuws in de gaten voor het geval er aanvullende maatregelen worden afgekondigd.

Overigens wil ik nogmaals benadrukken dat u zich kunt registreren bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken (https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/). Als ambassade zijn wij namelijk graag op de hoogte welke Nederlanders zich in Kenia bevinden.

Het blijven uitzonderlijke tijden waarin we ons allemaal continu moeten aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden en maatregelen tegen COVID-19. De maatregelen hebben grote impact op het dagelijks leven en het bedrijfsleven. Als ambassade staan we voor u klaar. Afgelopen weken hebben we al met velen van u contact gehad om individuele vragen te beantwoorden. Zodra er nieuws is bericht ik hierover op onze website (www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kenia/actueel/nieuws) en social media kanalen.  

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur