Brief van ambassadeur Pieter de Gooijer

Geachte heer/mevrouw,

Nog geen maand geleden had niemand gedacht dat de uitbraak van het Corona-virus COVID-19 ons dagelijkse leven zo drastisch zou veranderen. Werk, school, sociale contacten, sport, thuis- en mantelzorg, alles is anders en we weten niet hoe lang dit nog gaat duren.  

De Nederlandse ambassade in Parijs ontvangt veel vragen van bezorgde Nederlanders en uitgerekend nu zijn we gesloten voor publiek. We snappen dat dit voor u lastig kan zijn. Vanaf onze werkplek thuis spannen we ons in om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.

Hieronder geef ik u graag informatie waar u met welke vragen terecht kunt.

Heeft u dringende vragen, dan kunt u contact opnemen met het 24/7 BZ ContactCenter dat 24 uur per dag bereikbaar is op ‪+31 247 247 247. 

Voor reguliere vragen die niet gaan over de corona-crisis kunt u dit formulier gebruiken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact-met-ambassades

Antwoorden op veel gestelde vragen over de actuele situatie in Frankrijk leest u hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-frankrijk 

Actuele informatie van de Franse overheid over het corona-virus vindt u hier: 
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus  

Kent u Nederlanders die niet in Frankrijk wonen maar hier gestrand zijn, en die terug willen reizen naar Nederland maar geen eigen vervoer of andere mogelijkheden tot reizen hebben, b.v. via een luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie, adviseert u hen dan contact op te nemen met het 24/7 BZ ContactCenter dat 24 uur per dag bereikbaar is op ‪+31 247 247 247. 

Heeft u Nederlandse vrienden of familie woonachtig in Frankrijk? Adviseert u hen dan zich ook te registreren voor de informatieservice, via de link: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl.

We horen graag over welke zaken u in het algemeen informatie van de ambassade zou willen ontvangen en in het bijzonder rondom het coronavirus.

Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke periode. Ik hoop dat u gezond blijft en als u ziek bent, hoop ik dat u goed herstelt. Zorg goed voor u zelf en de mensen om u heen.

Vriendelijke groet,

Pieter de Gooijer
Nederlands ambassadeur in Parijs