COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia (24 maart)

Geachte Nederlanders,

Nederlandse reizigers in het buitenland die door de Coronacrisis niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen, worden daarbij gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, de reisbrancheorganisatie ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld. De website waarop reizigers zich vanaf  gisteren kunnen melden is www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Meer informatie over dit initiatief voor gestrande Nederlandse reizigers kunt u hier vinden: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/23/krachtenbundeling-voor-gestrande-nederlandse-reizigers

De Keniaanse overheid heeft afgelopen weekend besloten om het Keniaanse luchtruim op woensdag 25 maart 2020 om middernacht te sluiten, behalve voor vrachtvliegtuigen. Personen met een geldige Keniaanse verblijfsvergunning mogen tot die tijd Kenia nog inreizen, maar worden dan op eigen kosten ondergebracht in een door de overheid aangewezen quarantainefaciliteit.

Graag informeren we u over het feit dat Kenya Airways in principe een extra vlucht zal uitvoeren van Nairobi naar Amsterdam op woensdag 25 maart 2020 om 22:00 uur. Om deze vlucht op eigen kosten te boeken kunt u contact opnemen met contactcenterbackoffice@kenya-airways.com of tel.: 0741131526.

Wij realiseren ons dat een aantal van u met vertrekplannen door de aangekondigde maatregelen Kenia toch niet kan verlaten. We raden u aan om daarom ook de komende periode onze social media kanalen (facebookpagina Embassy of the Netherlands in Kenya) en website (www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kenia/actueel/nieuws) in de gaten te houden zodat we u kunnen informeren over de laatste ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,
Frans Makken

Ambassadeur