Bericht aan de Nederlandse opvarenden van de MSC Splendida (24 maart)

De Nederlandse ambassadeur in Parijs heeft dinsdag 24 maart een bericht gestuurd aan de Nederlandse opvarenden aan boord van de MSC Splendida. Het hele bericht leest u hieronder.

Geachte heer/mevrouw,

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade in Parijs staan al enkele dagen in contact met de rederij MSC en de Franse autoriteiten over de Nederlandse opvarenden aan boord van de MSC Splendida. Wij hopen dat U en de andere passagiers het naar omstandigheden goed maken.

De rederij MSC verzekert ons zorg te dragen voor een gecoördineerde repatriëring van alle passagiers, in samenspraak met de betrokken reisorganisaties. De Nederlandse passagiers zullen, volgens de laatste informatie die wij kregen van MSC, per bus worden gerepatrieerd.

We adviseren u om nauw contact te onderhouden met uw reisorganisatie voor al uw vragen over uw terugkeer naar Nederland. Van onze kant blijven wij intussen in contact met de Franse autoriteiten en de reisorganisatie. Als wij veranderende informatie ontvangen, zullen we die snel met u delen.

Mocht u buiten uw terugkeer naar Nederland nog dringende hulpvragen hebben die niet kunnen worden opgelost door de rederij of uw reisorganisatie, dan adviseren wij u contact op te nemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247 (24 uur per dag bemenst).

Wij wensen u veel sterkte en een veilige thuisreis toe.

Pieter de Gooijer,

Nederlandse ambassadeur in Parijs

N.B. In het kader van de wet bescherming persoonsgegevens informeren wij u dat uw persoonsgegevens in ons bezit zijn gekomen via contact met de rederij. Uiteraard zullen deze gegevens na het oplossen van deze situatie uit ons systeem worden verwijderd.