COVID-19: Brief aan Nederlanders in Kenia n.a.v. nieuwe Keniaanse maatregelen (22 maart)

Geachte Nederlanders,

Zojuist heeft de Keniaanse overheid bekend gemaakt dat het aantal coronapatiënten inmiddels op 15 staat. De Keniaanse overheid kondigde daarop aanvullende maatregelen aan, zo zal het Keniaanse luchtruim sluiten op woensdag 25 maart om middernacht. Daarna zijn alleen vrachtvliegtuigen nog toegestaan. We beseffen dat dit gevolgen heeft voor eenieder van u die van plan was na woensdag uit Kenia te vertrekken. Vooralsnog blijken de vluchten tot en met woensdag vol te zitten.

Wij staan als ambassade in nauw contact met de Keniaanse autoriteiten en de luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM. Indien er meer informatie beschikbaar is dan komen we bij u terug.

De Keniaanse overheid gaf vandaag tevens aan de 14-dagen zelfquarantaine maatregel bij terugkomst in Kenia strikter te gaan handhaven. Ik benadruk nogmaals dat het van belang is om de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur