Update over reisbeperkingen Kenia n.a.v. COVID-19

Geachte Nederlanders,

In verband met de dreiging van het COVID-19 virus, heeft de Keniaanse President Kenyatta een serie vergaande maatregelen bekend gemaakt. Na 17 maart mogen alleen Kenianen en niet-Kenianen met een geldige verblijfsvergunning nog naar Kenia reizen. Iedereen die recent uit Nederland is gearriveerd moet twee weken in zelf-quarantaine gaan.

Voor Kenia (en de rest van de wereld) geldt nu een oranje reisadvies; dat wil zeggen dat reizen naar Kenia wordt ontraden, tenzij strikt noodzakelijk. Het betekent niet dat u wordt aangeraden Kenia nu te verlaten, hoewel dat voor toeristen zeker valt aan te bevelen. Mocht u echter wel uit Kenia willen vertrekken, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw reisorganisatie. KLM zal het vluchtschema moeten aanpassen en een algehele stop van vluchten ligt in de lijn van verwachting.

Sommigen van u maken zich zorgen over een mogelijke verslechtering van de veiligheidssituatie in verband met het virus. Uiteraard kunnen we daar geen voorspelling over doen, maar het reisadvies noopt u al tot grote voorzichtigheid. Wij volgen de situatie op de voet en staan in contact met de Keniaanse autoriteiten. Ik zal de komende tijd regelmatig een update geven en wens u veel sterkte in deze uitzonderlijke periode.

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we u naar  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 en ‘Coronavirus: veel gestelde vragen reisadvies per land’ ( https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/vragen-en-antwoorden-reisadviezen-coronavirus ).

Indien u zich aanmeldt bij de informatieservice van Buitenlandse Zaken ( https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/ ), dan wordt u per email geïnformeerd als het reisadvies voor Kenia wordt aangepast.

Met vriendelijke groet,

Frans Makken

Ambassadeur