Reisadvies Noorwegen - Corona maatregelen vanaf 16 maart

Om verdere verspreiding van het coronavirus (covid-19) te beperken, zullen vanaf maandag 16 maart  de Noorse vliegvelden en havens gesloten worden voor bezoekers. Er zullen dan strenge grenscontroles uitgevoerd worden. Dit werd  zaterdag 14 maart bekend gemaakt tijdens een persconferentie door de Noorse regering.

Als u Noors staatsburger bent of een permanent ingezetene met vast woonadres in Noorwegen, dan mag u Noorwegen binnenkomen.

De Noorse overheid heeft besloten alle niet-ingezetenen zonder verblijfvergunning uit Noorwegen te verwijderen. Indien u zich als bezoeker in Noorwegen bevindt, moet u terugkeren naar Nederland.

Om uw vlucht om te boeken, kunt u contact opnemen met uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Indien u met de auto bent gekomen, kunt u terug naar Nederland rijden. Er gaan echter geen veerboten. In Noorwegen en bij de Deense grens zullen er controles plaatsvinden. U dient te kunnen aantonen dat u op reis bent naar Nederland, uw paspoort is in principe voldoende. Houdt wel rekening op wachttijden en maak geen onnodige stops.

Reist u alsnog af naar Noorwegen als toerist of bezoeker, dan wordt u geweerd en teruggestuurd. In sommige gevallen kunt u gearresteerd worden indien u niet de aanwijzingen van de lokale overheden opvolgt.

Warentransport blijft overigens wel doorgaan.