Ingrijpende coronavirus-maatregelen diverse landen

Veel landen nemen momenteel ingrijpende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Buitenlandse Zaken bekijkt steeds zorgvuldig wat de consequenties van de maatregel zijn voor reizigers en past waar nodig de kleurcode van het reisadvies aan. Er kan enige tijd zitten tussen de aankondiging van de maatregelen en de aanpassing van het reisadvies.

Bovenop de reguliere criteria over de veiligheidsituatie, gelden voor corona de volgende uitgangspunten: Bij landen met maatregelen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven wordt het reisadvies geel. Daar waar ontwrichting van het dagelijks leven aan de orde is en/of een inreisverbod (voor Nederlanders) geldt wordt de kleurcode aangepast naar oranje. Wanneer een land of gebied totaal wordt afgesloten, zonder dat er uitzicht is op in- en uitreizen, gaat het reisadvies op rood.

Op zaterdag 14 maart zijn of worden de reisadviezen van de volgende landen aangepast:

Blijf op de hoogte

Voor de laatste ontwikkelingen in een land: volg de aanwijzingen van de lokale overheid en volg het nieuws. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Houd er rekening mee, dat landen niet overal ter wereld in staat zijn om steeds accuraat coronabesmettingen in kaart te brengen en adequate zorg te verlenen.