eHealth-missie naar Gotenburg

Van 5 tot 7 mei 2020 organiseert Task Force Health Care samen met RVO, de Nederlandse ambassade in Stockholm en het Regional Business Development team voor de Noordse en Baltische landen een Netherlands Lounge op Vitalis, het grootste ehealth-evenement van Scandinavië, in Göteborg. Rondom de beursdeelname zullen ook verschillende werkbezoeken ingepland worden en het Enterprise Europe Netwerk zal voor matchmaking zorgen.

Vitalis conferentie

De gezondheidszorgsystemen in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden staan bekend als de beste ter wereld. Net als in Nederland zijn de grootste uitdagingen voor de gezondheidszorg in deze Noordse landen vergrijzing, een toenemende ongezonde levensstijl en stijgende kosten. Anders dan Nederland kampen deze landen echter ook met lange afstanden en een lagere bevolkingsdichtheid, met in totaal 27,4 miljoen mensen verspreid over een oppervlakte van 3,4 miljoen km2 (bevolkingsdichtheid van 7,6 mensen per km2).

Daarom zoeken de Nordics naar innovatieve en kosteneffectieve oplossingen die de toegang tot zorg verbeteren, zoals zorg op afstand (met name voor gezondheidszorg in landelijke gebieden) en vermindering van wachttijden, evenals het verbeteren van gezond ouder worden en het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Hierbij speelt digitalisering een hoofdrol.

Lees meer en meld u aan via de website van Task Force Health Care