Maatregelen Coronavirus in verschillende landen

In de regio Wuhan in China heeft een uitbraak van een nieuw coronavirus. Verschillende landen nemen maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook kunnen er restricties voor de luchtvaart zijn. Ga je binnenkort op reis? Informeer je dan goed voor vertrek. 

Reisadvies China

Het reisadvies voor China is vanwege de uitbraak van het virus aangepast. Reis niet naar de provincie Hubai. Reis alleen naar de rest van het Chinese vasteland als dat noodzakelijk is.

Restricties luchtvaart

Om de verspreiding van het coronavirus uit China naar andere landen te voorkomen, kunnen er restricties voor de luchtvaart zijn. Ook kunnen grensovergangen met China en omringende landen tijdelijk gesloten zijn. Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten en de situatie kan snel veranderen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis. Kom je uit, of vliegt je via China? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen.

Reisadvies andere landen

Verschillende landen hebben medische controles bij grenzen en op de luchthaven ingevoerd om besmetting tegen te gaan. Enkele buurlanden hebben de verbinding met China via weg, spoor of lucht beperkt. Soms hebben de maatregelen gevolgen voor het openbare leven. Informatie over deze maatregelen vind je in het reisadvies.

Via de zoekfunctie op de website kun je het land waar je naartoe reist invoeren. 

Door je aan te melden voor de informatieservice blijf je ook tijdens je reis op de hoogte van eventuele aanpassingen.