Coronavirus: Bericht aan alle Nederlanders in China

Het onderstaande bericht is op 19 juni 2020 via verschillende communicatiekanalen gedeeld met de Nederlanders in China:

Zoals u weet, is op 11 juni een nieuwe lokale infectie vastgesteld in Peking. Sindsdien is het aantal vastgestelde infecties in 7 dagen opgelopen tot 183. Waar op dit moment massaal wordt getest, zal dit aantal de komende dagen vermoedelijk verder oplopen. In reactie hebben de autoriteiten het veiligheidsniveau verhoogd naar 2. Dit houdt in dat de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen opnieuw zijn aangescherpt.

Voor actuele informatie over reisrestricties, ziekenhuizen waar u getest kunt worden, quarantainemaatregelen et cetera, verwijs ik u naar de officiële website van de gemeente Peking.

Daarnaast wil ik u nogmaals aanraden om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om uzelf en anderen te beschermen. Denk aan handhygiëne, beperken van sociale contacten buitenshuis en het dragen van mondkapjes. Als u symptomen vertoont die kunnen wijzen op besmetting, meldt u zich dan zo snel mogelijk telefonisch bij een arts. De Chinese autoriteiten hebben verschillende ziekenhuizen aangewezen speciaal voor de behandeling voor het coronavirus.

Meer informatie over gezondheid en het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM. Voor overige vragen kunt u altijd contact opnemen met de ambassade in Peking, of een van onze consulaten-generaal in Chongqing, Guangzhou, Hongkong en Shanghai.

Vriendelijke groet,

Wim Geerts

Ambassadeur