Uitvoerder voor marktonderzoek naar cybersecurity en/of kunstmatige intelligentie gezocht

Digitalisering is een van de grote uitdagingen waar de Europese industrie voor staat. Nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie & machine learning, blockchain, internet of things en big data creëren mogelijkheden om productieprocessen efficiënter te maken. Tegelijkertijd moeten gevestigde bedrijven hun bedrijfsmodellen heroverwegen en worden uit deze technologieën nieuwe bedrijven geboren.

Het disruptieve karakter van deze technologieën wordt ook erkend door de Duitse en Nederlandse overheden, die beide nieuwe strategieën hebben opgezet, zoals het Industrie 4.0 of Smart Industry programma, om bedrijven op deze ontwikkelingen voor te bereiden en ze erbij te ondersteunen. Veel kleine en middelgrote ondernemingen, die nu als toeleverancier of OEM’er in de traditionele industrie in Zuid-Duitsland actief zijn, zijn op zoek naar nieuwe partners of bedrijven om mee samen te werken op het gebied van cybersecurity en kunstmatige intelligentie. Dit schept kansen voor Nederlandse bedrijven.

Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden is op zoek naar een organisatie die een marktonderzoek kan uitvoeren in Zuid-Duitsland gericht op Cybersecurity en/of Kunstmatige Intelligentie. We zijn met name geïnteresseerd in de mogelijkheden die deze technologieën bieden voor Nederlandse bedrijven. Details zoals doel, scope en focus zijn allemaal beschreven in de Terms of Reference (zie bijlage). Organisaties kunnen een offerte indienen voor 1 of beide studies.

Deadline voor het insturen van een offerte: vrijdag 31 januari, 18.00 uur

Bij vragen kunt u contact opnemen met:
Cyber security: Marlou Peters; marlou.peters@minbuza.nl
Kunstmatige intelligentie: Marijn van Haaren; marijn-van.haaren@minbuza.nl of Lars Kramer; lars.kramer@minbuza.nl