Handelsmissie Sustainable Buildings & Energy Systems

Stockholm is niet alleen het grootste stedelijke gebied in Zweden, het is ook het snelst groeiende. Met een snelle groei aan zowel mensen als bedrijven is de behoefte aan nieuwe infrastructuur, huisvesting en werkplekken groot. Een slimme gebouwde omgeving is een belangrijk onderdeel van het strategisch innovatieprogramma van de Zweedse overheid.

Vliegfoto over Stockholm

Nederlandse bedrijven hebben een lange traditie in het beheren van complexe stedelijke uitdagingen en kunnen hun aanbod afstemmen op de behoeftes in het buitenland.

Werkt u voor een start-up, scale-up of mkb-bedrijf dat een technologie of service aanbiedt op het gebied van Sustainable Building? Past het betreden van de Zweedse markt binnen uw bedrijfsstrategie, of wilt u dat graag verder uitzoeken? Ga dan van 21 tot en met 23 april mee met de missie naar Stockholm.

De missie vindt plaats rondom de Nordbygg Expo in Stockholm. Hier presenteert Nederland zich als top-innovator op het gebied van slimme en duurzame bouw. Tijdens de missie brengt u een bezoek aan de Nordbygg Expo. Ook bezoekt u verschillende bedrijven en projecten en ligt er een grote focus op netwerken en matchmaking.

Voor wie?

Deelname is interessant voor bedrijven en organisaties (start-ups, scale-ups en mkb) die ouder zijn dan 2 jaar, met meer dan 5 werknemers. Ook moeten ze al actief zijn op de Zweedse markt. Daarnaast dienen de bedrijven en organisaties bezig te zijn met de volgende thema’s:

 • Oplossingen voor gebouwen met een laag/nul energiegebruik;
 • Oplossingen voor het opwekken en opslaan van duurzame energie;
 • Energiezuinige oplossingen voor koeling, verwarming en ventilatie;
 • Duurzame oplossingen voor onderhoud, reparatie en sloop van gebouwen;
 • Aanpassingen om gebouwen duurzamer te maken;
 • Gebouwautomatiseringssystemen;
 • Circulaire bouwmaterialen.

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 27 februari
 • Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Nederlandse ambassade in Zweden
 • InnovationQuarter
 • FME

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over deze missie, een aanmeldlink en contactpersonen voor nadere vragen vindt u hier, op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.