Uitvoerder voor marktonderzoek naar cybersecurity en/of kunstmatige intelligentie gezocht

Digitalisering is een van de grote uitdagingen waar de Europese industrie voor staat. Nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie & machine learning, blockchain, internet of things en big data creëren de mogelijkheid om productieprocessen efficiënter en persoonlijker te maken. Tegelijkertijd moeten gevestigde bedrijven hun bedrijfsmodellen heroverwegen en ontstaan uit deze technologieën nieuwe bedrijven.

Het disruptieve karakter van deze technologieën wordt ook erkend door de Duitse en Nederlandse overheden, die beide nieuwe strategieën zoals het Industrie 4.0 of Smart Industry programma hebben opgezet, met het doel om bedrijven op deze ontwikkelingen voor te bereiden en ze erbij te ondersteunen. Veel kleine en middelgrote ondernemingen die nu in de traditionele industrieën in Zuid-Duitsland als leverancier of OEM'er actief zijn, zijn op zoek naar nieuwe partners of bedrijven om mee samen te werken op het gebied van cybersecurity en kunstmatige intelligentie. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden is op zoek naar een organisatie die een marktonderzoek kan uitvoeren in Zuid-Duitsland gericht op Cybersecurity en/of kunstmatige intelligentie. We zijn met name geïnteresseerd in de kansen die deze technologieën bieden voor Nederlandse bedrijven. Details zoals doel, bereik en focus zijn beschreven in de engelstalige Terms of Reference (zie bijlage). Organisaties kunnen een offerte inzenden voor een of beide studies.

Deadline voor het inzenden van de offerte: vrijdag 24 januari, 18.00 uur
Deadline voor het afronden van de studie: vrijdag 27 maart

Vragen over deze studies kunnen worden gestuurd naar
Cybersecurity: Marlou Peters; marlou.peters@minbuza.nl
Kunstmatige intelligentie: Marijn van Haaren; marijn-van.haaren@minbuza.nl of Lars Kramer; lars.kramer@minbuza.nl